Route onderhoud

Regulier onderhoud

MTB-routes hebben regelmatig onderhoud nodig zodat ze veilig en uitdagend blijven. Ieder jaar heeft de vereniging veel werk met het verbeteren van de routes, het vrijhouden van de paden van blad en onkruid en het opruimen van stormschade. Dit gebeurt door een vaste kern vrijwilligers.

Voor het regulier onderhoud worden in de wintermaanden (de 2de zaterdagochtend van de maand) een aantal klusdagen gepland voor de werkzaamheden. Op deze zaterdagochtenden wordt stapsgewijs de routes onderhouden, aangepast en zo nodig verbeterd.

Via onze facebookpagina worden de klusdagen en activiteiten bekend gemaakt.

Data regulier onderhoud

Van onderhouden naar verbeteren ...

De vereniging heeft het plan opgevat om, in navolging van Ruinen en Staphorst, de routes grondig aan te pakken, te verbeteren en te vernieuwen. Hiervoor is geld nodig en mankracht. Het geld gaan we met een subsidieaanvraag en verenigingsgelden en eventuele sponsoring wel bij elkaar krijgen. Als vereniging zullen we hierin investeren. Een aanvraag is in voorbereiding. Maar …. we hebben man- en vrouwkracht nodig.

Met jou hulp kunnen onze routes verbeteren, uitdagender maken (kombochten, vlonders, e.d.) en aansluiten bij andere MTB routes. Hoe mooi zou het zijn als we via MTB-routes van Zuidwolde over het Dwingelerveld naar de VAM-berg en weer terug kunnen rijden.

We hebben mooie ideeën en plannen. We hebben daar wel hulp bij nodig, anders kunnen we dit niet. Jij kunt ons helpen!

Kun je en wil je meehelpen?

De vereniging kan altijd hulp gebruiken.

Wordt verwacht dat je iedere klusdag aanwezig moet zijn?

Natuurlijk niet we hebben het allemaal druk.

En als je helemaal niet op een geplande zaterdagochtend kunt?

Dan heb je misschien op een andere dag een uurtje over en lukt het je wel om bijvoorbeeld een uurtje blad te blazen. Graag! Elk uur dat iemand ons kan helpen bij het snoeien van takken, herstellen of het aanleggen van nieuwe paden is meegenomen.

Moet je lid zijn van vereniging om mee te helpen met onderhoud?

Nee, vaders, moeders, broers & zussen, opa & oma’s van leden mogen helpen. En ook de zogenaamde ‘vrije’ rijders zijn van harte welkom om mee te helpen.

Kun je en wil je meewerken aan onze routes, klik dan op 'Ik help mee' en meld je aan.