Start2Bike

Mountainbiken is populair. Veel mensen hebben het afgelopen jaar een mountainbike gekocht en zijn er achter gekomen dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike op zondag 6 juni op het Bikepark van MTB Vereniging Zuidwolde.

Samen met onze trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen.

Dit leer je

Als mountainbiker ben je na 4 lessen getraind om een tocht van 25 kilometer te voltooien en veilig obstakels te bedwingen.


Deskundige trainers

Onze trainers brengen je alle kneepjes van het mountainbiken bij. Denk aan: goed schakelen en remmen, klimmen, afdalen en bochten nemen.

Voor wie

Ben je pas begonnen met mountainbiken of zit je al wat langer op de fiets, maar heb je nog niet eerder een training gevolgd? Volg dan de Start2Bike-trainingen bij MTB Vereniging Zuidwolde e.o.

  • Startdatum: zondag 6 juni

  • Tijd: 10.00 – 13.00 uur


Locatie:

Bikepark MTB Vereniging Zuidwolde, ter hoogte van Ommerweg 72, Zuidwolde, voor routebeschrijving, klik hier.

  • Deelnamekosten: €37,50 voor 4 trainingen

  • Wat neem je mee: MTB, helm, voldoende drinken


Schrijf je in voor Start2Bike

Ook enthousiast geworden? Schrijf je dan snel in op www.start2bike.nl en lees meer informatie.

Over Start2Bike

Start2Bike is een initiatief van wielersportbond NTFU, de Nederlandse Toer Fiets Unie. Wielerverenigingen die bij de NTFU zijn aangesloten en fietsenwinkels organiseren de Start2Bike-techniektrainingen in een reeks van 4 zater- en zondagen op locaties in heel Nederland.