Wist u van het bestaan van het "Jeugdfonds Sport en Cultuur"?

We leven momenteel in een onrustige tijd. De wereld is op allerlei manieren enorm in beweging en dat heeft voor vrijwel iedereen consequenties.

Eén van de dingen waar wij allemaal mee te maken hebben, zijn enorme prijsstijgingen en hoge inflatie. Veel mensen komen daardoor in financiële zware tijden terecht en moeten wellicht keuzes maken waar het beschikbare geld aan besteed kan worden. Niet zelden zal het sporten van de kinderen gestopt worden, omdat voor de contributie en voor materiaal en spotkleding geen geld meer beschikbaar is.

Omdat we weten hoe belangrijk sporten en bewegen is voor kinderen, het is gezond, goed voor hun sociale ontwikkeling en bovendien erg leuk, zou het jammer zijn als kinderen om financiële redenen moeten stoppen met sporten. Wij willen u daarom graag attent maken op het bestaan van het “Jeugdfonds Sport en Cultuur”. Dit is een fonds dat de contributie of lesgeld aan verenigingen betaalt als ouders die financiële last niet kunnen dragen.

Op de site van de gemeente kunt u lezen hoe het werkt en met hoe u contact op kunt nemen met de gemeente om gebruik te maken van het fonds. Hierbij de link naar de gemeente-site: Jeugdfonds Sport en Cultuur - Gemeente De Wolden of Jeugdfonds Sport en Cultuur - Gemeente Hoogeveen.

Mocht u in uw omgeving mensen kennen die voor deze regeling in aanmerking zouden kunnen komen, stuur deze deze pagina dan gerust even door.


Bestuur MTB Zuidwolde