Zaterdagmiddag Training

Iedere zaterdagmiddag, met uitzondering van een korte stop in de zomer- en kerstvakantie, trainen de verschillende groepen.

Deze trainingen worden hoofdzakelijk gegeven op ons bikepark aan de Ommerweg. Daarnaast organiseren 1e per maand (de 1e zaterdag van de maand) de trainingen vanaf de carpoolplaats N48. 

(Let op: De trainingen startend vanaf de carpoolplaats N48 zijn vanwege COVID-19 voorlopig opgeschort en vinden nu gewoon op het bikepark plaats!)


De training start om 14:30 uur en duurt tot 16:00 uur.  


Jeugdtraining

Voor welke leeftijd zijn de jeugdtrainingen?

De trainingen zijn voor de leeftijd van  8 t/m ong. 17 jaar. Meisjes en jongens trainen gezamenlijk.


Wat heb ik nodig om mee te kunnen doen?

En natuurlijk een goed onderhouden en afgestelde fiets, bezoek hiervoor de pagina Fietsonderhoud


Mag ik eerst ook een keertje meetrainen voordat ik lid wordt?

Jazeker mag dat. Sterker nog, train eerst eens drie keer mee voordat je beslist of je lid wordt.

Respect & Plezier

Groep Groen

De trainingen van groep Groen zijn gericht op de basiselementen van het mtb-en:  houding, remmen, schakelen en de eerste beginselen van het mtb-en.

Groep Blauw

De trainingen van groep Blauw borduren voort op de  basiselementen en wordt aangevuld met  techniek. Oefeningen worden technischer.  De trainingen vraagt conditioneler meer van de sporters.

Groep Rood

Groep Rood wordt uitgebouwd op conditie. Er worden langere tochten gereden waar de technische vaardigheden, opgebouwd in groep Blauw, verder worden uitgebouwd.

Recreantentraining

Naast de jeugdtrainingen verzorgen wij ongeveer 10x per jaar op zondagochtend ook trainingen aan recreanten. Dit veelal in een combinatie van een toerrit in combinatie met technische trainingen. Voor meer informatie klik hier.

Route naar het bikepark

Het bikepark van de MTB-vereniging bevindt zich ter hoogte van de Ommerweg 72.

Kom je op de fiets, dan ga je het zandpad op tegenover het huisnummer 72. Aan het eind van het zandpad is de ingang naar het park.

Kom je met de auto. Dan rijd je de parkeerplaats op tegenover restaurant 'Ter Linde'. Achter op deze parkeerplaats kun je de fiets uitladen en eventueel de auto parkeren. Aan het eind van de parkeerplaats bevindt zich een klein wandelpad. Volg dit pad en ga na de plank over de sloot rechtsaf naar het bikepark.